Alt har sin pris! Prioriterer du riktig?
Brettspillet som lærer deg hverdagsøkonomi!
Vær forberedt!
lær personlig økonomi og prioritering med Economio!
 •  Lær:  All forskning viser at god økonomiforståelse avhenger av at man forstår begrepene. 
 • Snakk om det: Economio får personlig økonomi og prioritering opp som et samtaleemne i familien.
 •  Ha det gøy: Brettspill er populært igjen. Gjør noe gøy sammen mens dere lærer!
 •  Bli en av de første til å få spillet i september 2018
Noen uttalelser fra testspillere:

Familien Vangdal

"Det var mye latter rundt bordet da vi spilte Economio sammen med ungdommen i huset. Diskusjonene gikk høylytt om hvilke valg som var best å ta. Vi voksne måtte faktisk også innrømme noen "feilskjær" Herlig å kunne lære bort privat økonomi til ungdommen på en slik måte!"

Hanne Drange, Helena Romseland, Hannah Telle og Ingeborg Qvale

 Economio var et veldig lærerikt og gøy spill. Som ungdommer vet vi at vi snart skal styre vår egen økonomi, og merket at vi har mye lære. Med dette spillet ble vi mer kunnskapsrike på en morsom måte!

Einar Hansen
Haugaland Brettspillklubb

 "Dette er et spill som fortjener å bli produsert og som finner veien til familier og skoler. Pedagogisk bra ja, men mye mer. Strategiske valg er avgjørende, fin flyt. Flott at fremdriften styres av egne valg og ikke terning."
For skoler og organisasjoner

Representerer du en skole eller en organisasjon? Vi selger "klassesett" på 5 spill, med egen lærerveiledning.  Vi tar gjerne også opplæring for deres veiledere. 
Bestill nå så blir dere en av de første skolene vi sender ut spill til, eller ta kontakt for en prat. Economio passer for:
 •  Ungdomsskoler: Når man skal lære om personlig økonomi og prioritering - tenk å kunne gjøre det på en så morsom og engasjerende måte.
 • Videregående skoler : Economio passer også for dette alderstrinnet.  Det viser seg at både spørsmål og begrepslæring er engasjerende for en vid aldersgruppe. 
 •  Voksenopplæring: Selv om Econoimio opprinnelig er laget for målgruppen ungdom 14+, ser vi at det virker og er engasjerende for flere grupper.
 •  Institusjoner: Noen ganger haster det med å få inn lærdom og kunnskap før man skal ut og stå på egne ben.  Economio er et engasjerende spill som bringer frem mange gode diskusjoner i gruppen.
 •  Integrering:  For å ha fullt utbytte av Econimio så må man ha en grunnleggende forståelse i Norsk.  Men når man er kommet dit, så er det mange begrep som også skal inn. Economio  kan bidra til å få diskusjon rundt økonomiske begrep.
 "Economio er et helt klart nyttig verktøy for å forstå norske økonomiske begrep. Stor konsentrasjon og engasjement rundt bordet når vi spilte med med Yaser, Abdel og Ahmad som har bosatt seg i Norge."  Linda Saltveit , prosjektleder i "Vi bygger"
Bibliotek som har spillet:
Vi er opptatt av at flest mulig skal ha muligheten til å øve seg på personlig økonomi og begreper. Derfor arbeider vi nå med å også få flest mulig bibliotek til å kjøpe spillet. Her er en liste over de bibliotek som til nå har tatt det inn. (listen vil bli oppdatert fortløpende):
Hvordan fungerer spillet og hva er med?
Det er viktig å understreke at Economio er et fysisk brettspill. Det finnes noe elektroniske støtte, du kan få ekstra kort og bruke en elektronisk kalkulator, men det er kun om du skulle ønske å ta dette i bruk.

 • Antall spillere og tidsbruk: Man kan være opp til 4 spillere eller lag med 2, altså maks 8 spillere. Du må beregne at hvert spill tar ca 0,5 time pr. spiller eller lag. Så om man er 4 spillere, eller lag, vil spillet ta ca 2 timer. Er man 2 spillere eller lag, vil det da altså ta 1 time. Beregn litt ekstra tid om det er første gangen du spiller, eller ikke har med en veileder som allerede kan spillet.
 •  Det handler om å komme lengst : Det er ikke mulig å tape i Economio, det er heller ikke den som har mest penger som vinner til slutt. Det er den som kommer lengst på hoved brettet som vinner og det klarer du ved å disponere de pengene du har på best mulig måte. Bruker du opp alle pengene dine i kantina for å få gå litt lengre på brettet, så kan det være at du går konkurs og må starte helt på nytt om det kommer uforutsette utgifter og du ikke har penger å betale med. 
 •  Egen prioritering : Hver spiller eller lag får sin egen budsjettbok. Her tar du jobber og pådrar deg utgifter. Disponeringer i budsjettboka bestemmer hvor mye lønn du får hver gang det er din tur og hvor mange steg du får gå på hoved brettet.  
 •  Begrep og valg: Etterhvert som du beveger seg på hovedbrettet lander du på felt som gjør at du må trekke kort. Kortene kan være i kategoriene kunnskap, dilemma, eller hendelse. Kortene er i hovedsak tilpasset ungdommer 14 - 18 år, men har et spenn i vansklighetsnivå som gjør at det kan være morsomt og lærerikt for alle, fra 10 til 100 år!
 •  Støtteverktøy: Med Economio får du tilgang til nye kort elektroniske og kan velge å spille med det. Du kan også nytte en elektronisk kalkulator for å holde greie på inntekter, utgifter og steg. 
Anbefal Economio til andre og få provisjon
Bli med oss og spre det viktige budskapet! Det er viktig at Economio når ut til flest mulig familier, institusjoner og skoler. Vi tilrettelegger for at du kan bidra, og belønner deg for innsatsen din. Vi investerer mye i markedsføringen vår og investerer gjerne i deg også, om du ønsker å bli en del av vårt team.

Dette passer for deg som:

 • Tipser  : Ønsker å tipse andre om vårt produkt og få litt belønning tilbake
 • Samler inn penger til klassen eller laget : Intet vondt om toalettpapir - men kanskje kjekt å ha flere produkt i porteføljen?
 •  Profesjonell: kanskje du driver med tilstøtende produkt/virksomhet  og vil ha en ekstrainntekt eller rett og slett synes produktet fortjener å bli spredt.