top of page

Brettspillet som gjør undervisningen

i personlig økonomi både morsom og lærerik!

En effektiv og morsom måte å
lære om personlig økonomi!

 • Elevene lærer både økonomiske begrep og økonomisk prioritering!
   

 •  Få igang de gode samtalene om hverdagsøkonomi i klassen!
   

 •  Varierer undervisningen og bidrar til læremålene i samfunnsfag og matematikk.
   

 •  Passer for ungdomsskolen og videregående 

Nå: SKOLEKAMPANJE: Kjøp 4 , få 5 Economio.

 

Flere studier viser at elevstyrte undervisningsformer har positive læringseffekt for elevene. For læreren kan det være utfordrende å skape disse kreative og varierte læringssituasjonene. Economio supplerer og varierer undervisningen i samfunnsfag og matematikk (ungdoms og videregående skole) mot kompetansemålene i personlig økonomi. Spillet tar maksimalt 1,5 time å spille med 3 lag på hvert brett, og passer derfor godt til en dobbelttime.

Perfekt som undervisningssupplement !

DSC01032-skjerm.jpg

Her er noen av begrepene Economio tar opp:

 

 • ​ Renter

 •  Kredittkort og forbrukslån

 •  Lønn, skatt

 •  Sparing

 •  Inntekter vs. utgifter

 

Economio er et kunnskaps- og strategispill som kan spilles gang på gang! Ungdommene vi har spilt med synes, uten unntak, at det er både spennende og morsomt. De ønsket absolutt å spille dette flere ganger! I Economio gjelder det ikke å bli rikest mulig, men å prioritere de midlene man har på riktig måte. Å svare riktig på kunnskaps spørsmålene og å bruke penger ved å kjøpe ting, vil få deg fort frem på brettet. Men pass på; balanserer du inntektene og utgiftene dine dårlig så kan du gå konkurs og må begynne helt på nytt igjen! Spillet passer perfekt for ungdommer 13+, men også voksne vi har spilt med synes det er engasjerende. Economio vil derfor passe de fleste aldersgrupper og skaper stort engasjement uansett alder.

180405_Kunnskap_Kort_Rev02 (1).jpg
180405_Kunnskap_Kort_Rev02 (1).jpg

Economio -

kort oppsummert:

DSC01095-skjerm.jpg

Slik kan du organisere undervisningen med Economio

 

I undervisningssammenheng anbefaler vi at det spilles med lag på to og to. Kjøper dere et klassesett på 5 spill er det perfekt for en normal klasse, med 3 lag på hvert brett. Som forberedelse (ved første gangs spill) anbefales det at du som lærer spiller igjennom spillet en gang sammen med en mindre gruppe , etter dette vil det være uproblematisk å sette i gang hele klassen og pendle mellom bordene for å svare på eventuelle spørsmål. Alle kunnskapskort har innebygd fasit. Economio er dessuten totalt fri for reklame, det inneholder ingen produktplasseringer og vi har i størst mulig grad forsøkt å unngå å bruke merkenavn i formuleringene. Dere vil få tilsendt videoer sammen med spillene som gir en grundig innføring.

Nå: SKOLEKAMPANJE: Kjøp 4 , få 5 Economio.

20210512_091456064_iOS.jpg
Elevene gleder seg over blandingen av kunnskapsspørsmål og dilemma. Økonomitimene ellers handler ofte om «rette svar» mens livet byr på mange dilemma. Elevene kjenner seg igjen og opplever mestring. Og aldri før har elevene mine lagd så mange budsjett på rad uten å protestere! Dette er et spill som handler om livsmestring og passer i både Yrkesfaglige- og Studieforberedende klasser.
Mvh Siri Hidle - Bjørkelangen vidergåendeskole
bottom of page