Brettspillet som gjør undervisningen

i personlig økonomi både morsom og lærerik!

En effektiv og morsom måte å
lære om personlig økonomi!

 • Elevene lærer både økonomiske begrep og økonomisk prioritering!
   

 •  Få igang de gode samtalene om hverdagsøkonomi i klassen!
   

 •  Varierer undervisningen og bidrar til læremålene i samfunnsfag og matematikk.
   

 •  Passer for ungdomsskolen og videregående 

Nå: SKOLEKAMPANJE: Kjøp 4 , få 5 Economio.

 

Flere studier viser at elevstyrte undervisningsformer har positive læringseffekt for elevene. For læreren kan det være utfordrende å skape disse kreative og varierte læringssituasjonene. Economio supplerer og varierer undervisningen i samfunnsfag og matematikk (ungdoms og videregående skole) mot kompetansemålene i personlig økonomi. Spillet tar maksimalt 1,5 time å spille med 3 lag på hvert brett, og passer derfor godt til en dobbelttime.

Perfekt som undervisningssupplement !

DSC01032-skjerm.jpg

Her er noen av begrepene Economio tar opp:

 

 • ​ Renter

 •  Kredittkort og forbrukslån

 •  Lønn, skatt

 •  Sparing

 •  Inntekter vs. utgifter

 

Economio er et kunnskaps- og strategispill som kan spilles gang på gang! Ungdommene vi har spilt med synes, uten unntak, at det er både spennende og morsomt. De ønsket absolutt å spille dette flere ganger! I Economio gjelder det ikke å bli rikest mulig, men å prioritere de midlene man har på riktig måte. Å svare riktig på kunnskaps spørsmålene og å bruke penger ved å kjøpe ting, vil få deg fort frem på brettet. Men pass på; balanserer du inntektene og utgiftene dine dårlig så kan du gå konkurs og må begynne helt på nytt igjen! Spillet passer perfekt for ungdommer 13+, men også voksne vi har spilt med synes det er engasjerende. Economio vil derfor passe de fleste aldersgrupper og skaper stort engasjement uansett alder.

180405_Kunnskap_Kort_Rev02 (1).jpg
180405_Kunnskap_Kort_Rev02 (1).jpg

Economio -

kort oppsummert:

DSC01095-skjerm.jpg

Slik kan du organisere undervisningen med Economio

 

I undervisningssammenheng anbefaler vi at det spilles med lag på to og to. Kjøper dere et klassesett på 5 spill er det perfekt for en normal klasse, med 3 lag på hvert brett. Som forberedelse (ved første gangs spill) anbefales det at du som lærer spiller igjennom spillet en gang sammen med en mindre gruppe , etter dette vil det være uproblematisk å sette i gang hele klassen og pendle mellom bordene for å svare på eventuelle spørsmål. Alle kunnskapskort har innebygd fasit. Economio er dessuten totalt fri for reklame, det inneholder ingen produktplasseringer og vi har i størst mulig grad forsøkt å unngå å bruke merkenavn i formuleringene. Dere vil få tilsendt videoer sammen med spillene som gir en grundig innføring.

Nå: SKOLEKAMPANJE: Kjøp 4 , få 5 Economio.